AçıKLANAN YANGıN KAPıSı FIYATLARı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article

Antrparantez bütün sorularınızın ve cevaplarınızın bilgilerina “Vandözya Sorularım” sayfasından ulaşabilirsiniz.

Tamlanan merdivenler genel anlamda binanın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri zararlı bir fenomen takkadak bina mideinden palas ve güvenli kaçışın esenlanması için yapılırlar. Legal olarak da her yapıda bulunması zorunludur.

 Işlevsel olduğu derece tezyinî tasarımlara da mevla olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, ivedili çıkış kapıları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu estetik kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine yaraşır olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin haza şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

FEZA Model Odası Yangın Bapsı: Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının semtı sıra otomasyon sistemlerine orantılı aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapıları camlı olur.

Sertifikasız yangın bapları da mütenasip maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ehven yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları ciğerin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar kazançlı bir dalgalı sunar.

Binanın bâtıninden kötüya yakınlarında inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok kesif kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri acil durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın merdivenine iye başlamak yüce bir avantajdır. Bittabi bu kazanımı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri daha çok legal çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen faziletli binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında imal edilmektedir. Fakat nasıl bir yangın merdivenine mevla olmak için binanızın yeni olması ya da fazlaca ali olması gerekmemektedir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden daha bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın bapları kullanma alanına için, rengine bakarak ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan prototip sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda Yangın Kapısı bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Dairesel merdivenin müsaade verilmediği bölgeler ortada meslek, sağlık yapılışu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden bir araba olduğu âlem merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına izin verilemez.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this page